HIoFK HISTORIA

Verksamhetsåren 2010-idag

2010 Mycket glädjande blev damlaget 9:a i div 2 och spelar kvar i en serie som täcker halva Norrland. Laget vann dessutom DM och lag 2 klarade sig kvar i div.3. 

2011 Herrlag 2011 startar om, men läggs ner igen 2013 (div.VI)

Damlagen spelar i div.2 och div.3 (till stora delar F96/97)

Bild Damlag spelartrupp: Amanda Sundquist, Johanna Blomquist, Christel Sundberg, Jennie Wernersson, Maria Lavemäki, Sara Boström, Maja Sundquist, Cassandra Abrahamsson, Evelina Björklund, Julia Gustavsson, Elin Edlund, Marielle Nordlander, Linn Jacobsson, Ellen Pihl, Erika Viberg, Therese Gidlund, Hanna Jonsson, Hanna Norberg, Linn Norberg, Emma Edlund, Therese Källström, Jessica Lundgren, Elin Norlander, Ronja Edlund, Linn Edlund 

F96/97 vinner Umeå Festival Cup!

Totalt har ca 380 ungdomar deltagit i verksamheten Valborgsmässofirande genomförd.  

Maskincentrum Cup traditionellt arrangerad. (Numer Bussby Cup).

2012 Ett damlag i div.3 och ett i div.4. Herrlaget har spelat i div. 6 och kommer att läggas ner kommande år (dålig ekonomi och svalt intresse).

Samarbetet med Örnen, HIoFK och Själevad på pojklagssidan i P 96 renderade i en DM-vinst under namnet Sjägglunds! P 97-laget blev också DM-mästare. I övrigt ett traditionellt ungdomsarbete   

Bollkul nyintroduceras för barn 5, 6 och 7-åringar med ett 60-tal barn.

Interna serien rullade på även detta år, men går sedan upp i Bollkul from kommande år.

Utbildningar för domare, ledare, spelare och tränare genomfördes.   

2013 Utvecklingsarbete och organisationsöversyn under en lägre tid medför att HIoFK vid ett extra årsmöte 14 maj 2013 lägger ner två sektioner (skidor och orientering) för att möjliggöra att deras medlemmar kan starta egna föreningar. Fotbollen fortsätter därmed som Hägglunds Idrotts- och Fritidsklubb, medan skidorna samlas under Hägglunds Ski Team och orienteringen som Örnsköldsviks OK 

Kommunens handikappomsorg har haft 4 personer med assistenter placerade med Bussbyvallen som arbetsplats.

Motionsgymnastiken har under året haft ca 100 deltagare.

2014 Nystart för herrlag. Efter spel i div 6-4 fram tom 2018 läggs herrlaget i malpåse. 

Uppstart och fastställande av stadgar för HIoFK-fonden. Fonden skall möjliggöra för alla oavsett socioekonomisk bakgrund att var medlem i Hägglunds IoFK och dess verksamhet.

2015

Damlaget tillbaka i div.2 (4:a!). Samarbete med Örnen.

F17 DM-mästare

P/F10 och yngre får inte redovisa att man vunnit något i tabeller eller enskilda matcher (beslut från SvFF och ÅFF) 

Bollkul fortsätter för 5-6-7-åringar – 130-140 barn

Motionsgympan genomförs med bra uppslutning.

2016 Damlaget spelade i div 2, men då ledare, spelare och flera sponsorer försvann till annan förening, så slutade året på en sista plats i serien och nedflyttning till div 3. Efter ett tungt år 2017 lades damlaget ner. Vi hoppas naturligtvis att vi snart får ett representationslag på damsida igen 

2017 Antal medlemmar inom fotbollen 563 pers.

2018 Mycket arbete med planerna

2019 Det sista (?) Valborgsmässofirandet genomförs på Bussbyvallen  

2020 Pga pandemin bedrivs begränsade och kontrollerade tränings- och matchverksamhet, men Bollkul blir av! Arbetas med investeringar kring arenorna och renoveringar.

2021 Bussby Cup genomförs av två arrangerande årsgrupper eftersom det inte blev någon cup året innan. 

2022 Uppfräschning av omklädningsrum

2023 Glädjande är det dags för omstart igen för ett herrlag – nu i div. 5! Vi hoppas att det fungerar framgent. Det finns ledare och en ung trupp på närmare 20 spelare. Förhoppningsvis får vi också tillbaka ett damlag om något år. 

Löfte från kommunen att placera en ”utbytt” plastgräsyta på Bussbyvallen, som dock kommer att kräva stora investeringar i underlagspreparering och kompletteringar av gräsytor från HIoFK.

2024